Suklaa pilvikakku

maaliskuuta 17, 2016

Viime viikonloppuna vietimme tyttöjen illan kahden työkaverini kanssa meillä. Ohjelmaan kuului kuohuvaa, syötävää ja päänumerona The great Gatsby –elokuva. Rakastan juhlien ja iltojen järjestämistä. Teen mielelläni tarjoiluja ja kattauksia ja usein tarjottavien määrän perusteella voisi luulla, että isännöimme valtionillallisia. Vappu on aina mielenkiintoinen ”suoritus”, sillä eväistämme on joka vuosi riittänyt myös viereisille seurueille ja esimerkiksi viime vuonna paniikki iski vielä aamulla, sillä en ehtinyt valmistaa paahtopaistia..


Nyt onneksi sain hieman hillittyä itseäni (vaikka kävinkin vielä aamulla tekemässä pienen täydentämiskierroksen Citymarketissa), olihan meitä paikalla vain kolme. Tarjottavana oli salaattia, juustoja, jamón serranoa, sipsiä, karkkia ja suklaa pilvikakku. Ajattelin jakaa kakun reseptin nyt teille.



Tämä pilvikakku on Nigella Lawsonin reseptin mukaan tehty, muutamia viilauksia lukuun ottamatta. Kakku on ihanan suklainen ja kepeä kerma pilvi kakun päällä kruunaa kokonaisuuden. Kakku on myös erittäin hyvä tarjottava, sillä siihen ei tule lainkaan jauhoja tai muutakaan gluteenia ja sen voi tehdä myös laktoosittomana.

Olen tehnyt kakun useampaan kertaan ja aina sitä hieman muokkaillen. Tällä kertaa tein kakkupohjan alkuperäisen reseptin mukaan, mutta pilvi sai hieman enemmän sisältöä. Alkuperäisen kakun reseptin löydät täältä.

Suklaa pilvikakku



Ainekset kakkuun:

-250g tummaa suklaata (vähintään 70% kaakaota)
-125g suolatonta voita, huoneenlämpöisenä
-6 isoa munaa (4 valkuaista ja keltuaista erotultuna ja kaksi kokonaista)
-175g erikoishienoa sokeria
-Korkillinen cointreautä (valinnainen)
-1 appelsiinin kuori raastettuna (valinnainen)

Ainekset kermaiseen päälliseen:

-2.5dl kuohukermaa

-250g maitorarka
-1dl erikoshienoa sokeria /maun mukaan
-Reilusti vihreitä viinirypäleitä

Laita uuni lämpenemään 180 astetta. Leikkaa leivinpaperista pohjallinen noin 20cm irtopohja vuoan pohjalle.

Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää voi lämpimään suklaaseen ja anna sulaa. 

Erottele 4 valkuaista ja keltuaista eri kulhoihin (huom! valkuaisten joukkoon ei saa mennä yhtään keltuaista). 

Vatkaa valkuaisista paksua vaahtoa (sähkövatkain ehdoton) ja lisää 100g sokeria pienissä erissä vatkauksen lomassa. Vaahdon ei tule olla kivikovaa, kuitenkin tarpeeksi tukevaa muodon säilyttämiseksi.

Toisessa kulhossa, johon olet erotellut 4 keltuaista lisää 2 munaa, 75g sokeria, cointreau ja appelsiinin kuori. Sekoita munien sakenne rikki ja lisää vielä suklaa-voi seos.

Lisää reilu ruokalusikallinen valkuaisvaahtoa suklaiseen seokseen, jotta saat siitä hieman juoksevampaa. Lisää loput valkuaisvaahdosta varovasti käännellen seokseen. Kaada ilmava seos irtopohjavuokaan ja anna paistua uunin keskitasolla 35-40min, tai kunnes kakku ei ole keskeltä löysää. Älä ihmettele, sillä kakku kohoaa todella paljon.

Ota kakku jäähtymään ritilälle. Jäähtyessä keskusta vajoaa ja halkeilee, jättäen ikään kuin kraatterin keskelle kakkua. 

Valmista pilvi:

Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi ja lisää sokeri ja rahka. Vatkaa vielä rahka hyvin kermavaahdon joukkoon ja tarkista tahdotko lisää makeutta. 

Leikkaa viinirypäleet puolikkaiksi ja lisää ne vaahtoon.


Kun tarjoilet kakun, irrota vuoan reunat ja siirrä kakku pohjan päältä varoen tarjoilualustalle (leivin paperi voi jäädä kakun alle ja tarvittaessa voit sitä vielä leikata huomaamattomammaksi <- Apua mikä sana!?). Täytä kakkuun muodostunut kraatteri kerma-rahka vaahdolla. Halutessasi voit koristella kakun vielä viinirypäleillä.



Jaa kuvat kakustasi Instagramissa #comewithe ja kerro miltä maistui!

-Elsa

You Might Also Like

0 kommenttia

Suositut

Lukijat