Barcelona calling

huhtikuuta 13, 2016

Tänään lähdemme Barcelonaan ja olemme itse asiassa juuri lentokentällä nauttimassa vielä lasilliset kuohuvaa ennen boardingia. Aloitimme aamun Kluuvikadun Fazerilla hyvän aamupalan merkeissä. Pidän tämmöisistä kiireettömistä lähdöistä. Kentälläkin on mukavaa olla ilman kiirettä. Matkustamisesta on kadonnut paljon, oikeastaan kaikki entisajan glamouri, mutta aina voi yrittää..

Vinkki! Sinkkujen kannattaa pitää lentokentillä silmät auki, sillä täällä voi tavata mielenkiintoisia ihmisiä. Älä siis välttämättä pue sitä niin mukavaa oloasua vielä ennen lentoa, jotta voit tarvittaessa tehdä vaikutuksen vaikka työmatkalla olevaan tyyppiin (näin ainakin tiedät heti, että hänellä on työ ja se on plussaa)

Sain tämän matkan syntymäpäivälahjaksi, johon on sisällytetty Barcelona – Valencia jalkapallo matsi (lahja on hyvin antajansa näköinen). Olemme viikon ja tiedossa on jo mukavaa ohjelmaa. Odotan myös vain pelkkää vaeltelua ympäri kaupunkia, ihmisiä ja lämpimää ilmaa. Olen ollut Barcelonassa viimeksi ylä-asteen luokkaretkellä pari päivää, joten matkasta tulee varmasti hyvin erilainen.

Otimme airbnb kautta asunnon, sillä emme löytäneet oikein sopivaa hotellia. Hinnat olivat aika korkeat ihan perustason hotelleissa, joissa sijaintikaan ei ollut houkutteleva. Nyt tulemme majoittumaan l’Eixamplen alueella aivan Paseig de Gracian lähettyvillä. Olen vielä hieman skeptinen tässä kuviosta, mutta hostimme on vaikuttanut erittäin mukavalta ja luotettavalta. Kommunikaatiota helpottaa vielä yhteinen kieli. Tästä lisää myöhemmin, kunhan pääsemme kohteeseen.

Varasin meille jo marraskuussa, kun tieto matkasta tuli, pöydän Espacio Uma nimisestä ravintolasta. Tämä on Trip advisorin 1. Sijalla ravintoloiden kategoriassa. Odotettavissa on pieni, yhden pariskunnan pitämä paikka. Illassa on yksi kattaus ja ruokalistoja ei ole. Jostain luin, että ruokalajeja olisi jopa 11. Käymme täällä heti torstai iltana. Ihanaa kokeilla jotain aivan erilaista! Olemme myös menossa brunssille meille suositeltuun paikkaan, Avenue, joka on nyt kovassa suosiossa. Rakastan aamupaloja ja brunsseja, joten odotukseni on korkealla.

Odotan myös kovasti pääsyä espanjalaiseen ruokakauppaan Mercadonaan. Sieltä kaipaan paria tuotetta mm. erästä valmis pizzaa ja kilohinnalla myytäviä yksittäispakattuja leivoksia. Olen outo, tiedän. Ihanaa päästä nauttimaan muutenkin espanjalaisesta ruuasta, kahviloista ja baareista.

Käymme outlet villagessa keskustan ulkopuolella toivottavasti tekemässä hyviä löytöjä. Olen huomannut, että valikoiman laajuus ja alennukset vaihtelevat erittäin paljon, riippuen sesongista. Toivon löytäväni muutamia paitoja, käsilaukun ja mekon kevään häihin.

Postaan Instagramiin enemmän kuvia jo matkalta, joten siellä kannattaa käydä katsomassa @elsasilvasti . Tarkempaa Barcelona matkapostausta tulossa kun palaamme.

Hasta pronto!


-E

You Might Also Like

0 kommenttia

Suositut

Lukijat