Signature look

huhtikuuta 11, 2016


Istuin junassa kohti Tamperetta kun aloitin kirjoittamisen. Vuorossa hiusten laitto. Käyn maailman parhaassa kampaamossa Hair Garage Kérastase Institutissa ja hiuksistani vastaa aivan huippu ammattilainen Kimmo Alarotu. Tänne kampaamoon kannattaa matkusta Helsingistä asti, tai vaikka muista pohjoismaista, sillä kampaamo on juuri voittanut pohjoismaisten Kérastase kampaamoiden mystery shoppauksen ylivoimaisin tuloksin.

Minulla on ollut ala-asteen loppupuolelta aina pitkät hiukset mutta väri on vaihtunut omasta luonnollisesta brunetista mustan ja kirkkaan punaisen kautta platina blondiin ja siitä pikkuhiljaa takaisin omaan luonnolliseen väriini. Oman sävyiset hiukset minulla on ollut jo useita vuosia. Kimmon kanssa olen löytänyt hiuksiini ylellisen värin ja ajattoman leikkauksen. Tämä mahdollistaa venyttää käynnit usean kuukauden, jopa vuoden välein. 

Kun kävin ensimmäisen kerran Kimmolla sanoin vain, että tahdon ”expensive looking hair cut” ja sen sain. Hinta kuitenkin oli hyvin kohtuullinen, kampaamossa vietettyyn aikaan ja työhön nähden. Hair Garagessa käytetään laadukkaan Kérastase sarjan tuotteita, jotka ovat ainakin omiin hiuksiini parhaat mahdolliset. L’Oreal Professionel väreistä löytyy myös laaja skaala sävyjä ja vaihtoehtoja. 

Aloitamme aina pienellä keskustelulla hiusten kunnosta ja tarvittaessa hiuksia on myös kuvattu suurentavalla kameralla, jolla näkee yksittäisen hiuskuidun kunnon. Tämän jälkeen suunnittelemme yhdessä värin Color barissa. Tämä jotain, mitä arvostan todella paljon. Väriä ei aleta vain lätkimään päähän, vaan sen suunnitteluun oikeasti paneudutaan ja mietitään miten tavoiteltu lopputulos syntyy. Värjäyksen jälkeen otan aina sen hetken hiusten kuntoon sopivan Kérastase hoidon, johon kuuluu myös aivan ihana yksilöllinen päähieronta rituaali. Hoidon ansiosta hiukset ovat aivan mielettömän tuntuiset ja elpyneet. Koko keho myös rentoutuu, kiitos upean hieronnan. Suosittelen tätä paikkaa todella lämpimästi. Ammattitaito ja palveluntaso ovat täällä aivan omaa luokkaansa. Kampaamoon voit käydä paremmin tutustumassa täältä.

Kuva: Kérastase


Mitä hiuksiin tulee, niin suosittelen hankkimaan itselle luottokampaajan, joka tuntee hiuksesi ja niiden mahdolliset oikut. Miettikää yhdessä juuri sinulle sopivinta mallia ja väriä. Tämä voi olla välillä vaikeaa, sillä itse en ainakaan osaa aina selittää mitä tahdon. Keräänkin paljon kuvia, joista voi helposti katsoa sen yhdistävän tekijän, ja luoda siitä minulle sopivan lookin. Muista, ettei kuvan upea tukka ole välttämättä suuri sinulla yhtä täydellinen, mutta sen voi tyylin voi varmasti muovata sinun näköiseksi. Käytän paljon eri sanontoja kuvastamaan sitä mitä tahdon. Tuo expensive lookin hair cut on yksi. Laskeutuvat, paljon suortuvia ja modern movie star ovat  myös käyttämiäni ilmaisuja. Ne ei suoraan kerro miten hiukset tulisi leikata tai värjätä, mutta antaa hyvät ”raamit” ja mielikuvan lookista. 

Itselleni on tärkeää, että hiukset eivät vaadi paljon laittoa. Siksi pitkä malli sopii minulle niin hyvin. Olen myös onnekas, että selviän 1-2 pesulla viikossa joten minun tarvitsee kuivata ja suoristaa hiukseni maksimissaan 2 kertaa.  Pidän myös erilaisista leteistä ja nopeista huolitellun ilmeen antavista kampauksista, jonka hiusmallini mahdollistaa. Tämä on tärkeä huomioida omaa lookkiasi valitessa, että ”jaksatko” ylläpitää sitä sen vaatimalla tavalla? Mikään malli ei näytä hyvältä ilman pientä vaivannäköä, olisi se sitten tarvittavia hoitavia tai muotoilevia tuotteita tai edes pientä harjausta. Joskushan kyllä käy ihan mieletön tuuri ja hiukset ovat kuin ihmeen kaupalla upeat ilman mitään vaivaa. Tätä käy kyllä valitettavasti todella harvoin.Kun olet löytänyt sen oman ”signature lookin” joka korostaa kauneuttasi, pysy siinä! Rajut tyylikokeilut on varmasti jo kokeiltu ja oletan että tahdot, että sinut voi tunnistaa aina niin upeista ja terveistä hiuksistasi, eikä alati muuttuvasta kuontalosta. Pienet muutokset esim. Vuodenaikojen mukaan ovat tietenkin asia erikseen ja ehkä joskus kaipaa suurempaa muutosta, mutta pysyttele kuitenkin uskollisena tyylillesi ja mieti taas tälle uudelle lookille ne parhaiten kuvaavat adjektiivit tai tunnisteet, niin olet oikeilla jäljillä.

Tällaiset minun hiuksistani nyt tuli. Muutos ei ole suuri, mutta hiukseni näyttävät taas raikkailta, terveiltä ja kalliilta.

Kiiltoa, soljuvat, monivivahteisetBefore ja after kuvassa näkee, miten latvat olivat jo hieman kuivahtaneet, väri oli ”sammunut”. ja hiukset näyttää karvaisilta. Nyt hiukset ovat hehkuvat ja niissä on eloa. Väristä tehtiin aikaisempaa hieman tummempi, mutta entistä moniulotteisempi. Nyt odotankin erilaisten lettien tekoa, joka tuo eri kerrosten vivahteet vielä paremmin esiin!


Aikaisemmin hius oli karvaisen näköinen ja käsittelyn päätteeksi taas kiiltävä ja terveen näköinen


Toivottavasti sait ideoita omien hiustesi laittoon! Suosittelen tätä kampaamoa erittäin mielelläni, mutta löydät varmasti upean tyylisi oman kampaajasi kanssa.

-Elsa

You Might Also Like

0 kommenttia

Suositut

Lukijat