Vinkit Barcelonaan ja matkaan

toukokuuta 01, 2016

Hyvää Vappua! Täällä on munkki ja briossi taikina jo kohoamassa, jotta Ullanlinnanmäelle saadaan tuoreita munkkeja ja pulled pork hampurilaisia. Paljon muitakin herkkuja on tekeillään ja tämäkin vappu on ruuan suhteen taidettu hieman ylimitoittaa.. Onneksi on kaunis ilma, jotta picnikistä saadaan kaikinpuolin miellyttävä. Lakit pitää vielä kaivaa esille, ja tupsumallisen tupsua pitää ehkä hieman ojentaa.

Palasimme reilu viikko sitten ihanalta Barcelonan lomalta ja ajattelin kertoa hieman käymistämme paikoista ja jakaa muutaman vinkin yleisesti kaupunkilomalle lähdössä. Parasta reissusamme ole kiireettymyys, mahtava ruoka (eräs ravintola erityisesti) ja Barcan jalkapallopeli oli myös kokemus.


Melkein eturivi


Kuten kerroin olimme vuokranneet asunnon Airbnb kautta ja nyt täytyy kyllä sanoa, että meillä kävi MIELETÖN tuuri. Asuntomme sijaitsi Eixamplen alueella, hyvin lähellä Passeig de Graciaa ja Diagonalia. Rakennus oli upea goottilais tyylinen taidonnäyte. Olimme sopineet hostimme Lauran kanssa, että tapaamme asunnolla. Saavuttuamme talolle, huomasimme ettei siinä ole hissiä.. Laskiessamme rappuset myöhemmin, askelmia oli 95 (Tämä osoittautui myös erityisen hyväksi, sillä lomakiloja ei päässyt kertymään, muutakuin matkalaukkuun). Asuntomme oli upea, lähemmäs sadan neliön kokonaisuus. Alla esittelen asuntoa kuvin.

Barcelonan "kotimme". Carrer de Paris 183

Uniamme valvoi pienet gerubit
Olohuoneen toinen parveke

Makuuhuoneen parvekkeelle pääsi tästä ovesta

Kaunis, ei pedattu, sänkymme.

Barcelona on erittäin kaunis kaupunki ja nähtävää riittää, vaikkei olisikan menossa mennekkään. Kävelimmekin paljon ympäri cityä ja metrolla pääsi kätevästi aina kaupungin eri alueille nopeasti ja vaivattomasti. Suosittelen metroon T-10 korttia, jolla saa kymmenellö eurolla kymmenen matkaa. Korttia voi käyttää useampi henkilö.

Minä ja Sagrada


Ruokailimme useassa eri ravintolassa. "Kantapaikaksemme" valikoitui Passeig de Gracialla sijaitseva La Consentida, jossa söimme usein tapaksia tiskillä. Henkilökunta oli erittäin mukavaa ja vaikka paikka on aivan Gaudi talojen ja luksusliikkeiden välissä, hinnat olivat erittäin edulliset. 


Erittäin hyviä tapaksia ja cavaa
Cavaa ja tapasta

Elämäni upein ravintola ja ruoka kokemus oli Espacio Umassa. Tämän ravintolan olin bongannut jo marraskuussa Trip advisorin ykkösravintolana ja varasin pöydän jo tuolloin. En tahdo kertoa paikasta liikaa, sillä kokemus oli niin ainutlaatuinen ja nautimme siitä, että menimme itsekkin sinne täysin tietämättöminä mitä tuleman pitää. Paikkaa ei oltu turhaan kehuttu "experiance of a lifetime" ja se todellakin täytyy itse kokea. Suosittelen tätä ravintolaa kaikille, jotka pitävät ruuasta. Mietimme heti täältä lähdettyämme, että emme koskaan varmasti tule syömään yhtä hyvää ruokaa, kunnes seuraavan kerran Umaan tulemme.

Uman taidon näytteitä
Old Fashioned bar. Täällä oli upeat ja laadukkaat drinkit. Paikka on erittäin suosittu, eikä turhaan.
Salakapakka ja käsienpesumuuli

Seikkailimme Barcelonassa noin 150km edestä. Kilometrit tulevat päivän aikana huomaamatta ja tunnet vasta illalla, miten jalat onkin hieman väsyneet. Parhaat nähtävyydet olivat tällä kertaa Sagrada Familia (jossa olin käynyt viimeksi noin 11 vuotta sitten. Edistystä oli tapahtunut hurjasti), eläintarha ja Passeig de Graciaa pidän melkein nähtävyytenä myös.


Diagonal

Matkatessasi kaupunkilomalle, voi seuraavista vinkeistä olla hyötyä:

- Pakkaa järkevästi. Mieti millainen matkasta on tulossa, ja ota mukaan siihen tarkoitukseen sopivia vaatteita ja asusteita. Ota mukaan yhdisteltäviä asuja. Itselleni tuottaa eniten päänvaivaa aina kengät. Kolmilla kengillä olisi hyvä selvitä. Jätä tilaa ostoksille!
- Älä välttämättä pakkaa mukaan kaikkea kosmetiikkaa, paikallisista kaupoista saa edullisesti shampoot ja hoitoaineet jotka voi huoletta jättää myös jälkeensä.
- Älä suunnittele liikaa etukäteen. Anna itsellesi aikaa eksyä ja löytää ihania paikkoja. Loma ei ole suorittamista nähtävyydestä toiseen.
- Varaa liput etukäteen suosituimpiin nähtävyyksiin, vältät jonot. Tämän voi tehdä kätevästi netissä jo ollessasi kohteessa. Itse varasimme esim. SF:n liput samana aamuna, sille se vain tuntui sopivalta päivältä.
- Pidä mukavia kenkiä. Onneksi nykyään on täysin trendikästä kulkea lenkkareissa. Ps. kukaan ei katso jalkojasi ihmisvilinässä, on paljon muutakin nähtävää. Ilalliset on asia erikseen.
- Tee asioista joista nautit. Jos sinua ei yksinkertaisesti kiinnosta "must see" nähtävyydet ja haluat vaikka vain istuskella ja aistia kaupungin tunnelmaa, se on just fine.

Nyt Vappuvalmistelujen pariin ja kohti Kaivopuistoa!

-E


You Might Also Like

0 kommenttia

Suositut

Lukijat