Muutosten kesä

heinäkuuta 07, 2016Juuri kun lupaan radiohiljaisuuden loppuvan, tulee niin paljon hälinää, ettei meinaa pysyä menossa mukana. Loppukevät oli osaltani muutoshakuista ja kuten tiedämme etsivä löytää, ja aloitinkin tällä viikolla uudessa mielenkiintoisessa työpaikassa.

Olin hakenut suhteellisen aktiivisesti uutta työtä koko alku vuoden, mutta mikään haku ei oikein poikinut tulosta. Silloin aloin tarkasti miettimään, miten voisin erottua joukosta ja tuoda paremmin ja jopa kiinnostavammin osaamiseni esille. Päädyin etsimään netistä erilaisia ideoita CV:n tekoon ja sitten tajusin siirtyä Pinterestin puolelle.


Rakastan pinterestiä sillä löydät sieltä ideoita vaikka mihin, myös työn hakuun. Löysin monia hyviä ideoita CV:n ja hakemusten tekoon. Opin myös jotain aivan uutta. Voit Etsystä ostaa valmiita pohjia, joissa ulkoasu ja asettelu on tehty valmiiksi. Sen kuin täyttämään!

Valitsin mielestäni kauneimman kokonaisuuden ja lähdin tekemään sen pohjalta. Tein CV:stä ja hakemuskirjeestä samaa ulkoasua henkivän kokonaisuuden.  Pyysin lisäksi apua hakukirjeen tekemiseen mieheltäni. Olin kirjoittanut itse reilusti tekstiä, johon olin kirjoittanut osaamisestani, persoonastani, työkokemuksestani… Yhdessä sitten karsimme ja muokkasimme tekstiä paremmaksi. Tätä oli sitten helppoa aina muokkailla haettavan tehtävään sopivammaksi.

Ja sitten alkoi tapahtua! Pääsin hauissa eteenpäin videohaastatteluihin ja henkilökohtaisiin tapaamisiin. Olin jo aivan hilkulla saamassa todella mielenkiintoiselta vaikuttavaa tehtävää, mutta jäin kolmen parhaan joukkoon. Tämä harmitti suuresti, mutta sillä oli tarkoituksensa. Kun saavuin haastatteluun nykyiseen tehtävään, tiesin heti olevani oikeassa paikassa oikeaan aikaan.


Mikäli olet miettimässä työpaikan vaihtoa, tai vaikka et olisikaan tee sinun näköisesi CV ja pidä sitä ajan tasalla. Työnhakeminen on aika raskasta työtä, joten ei tarvitse sitten aloittaa aivan alusta.

Alla muutama vinkkini työpaikan hakemiseen:
- Tee Sinun näköinen hakemus
- Tee hakemuksesta visuaalinen
- Etsi malleja ja vinkkejä netistä. Esim. Pinterestistä
- Mieti mitä osaamista haluat korostaa ja minkä mahdollista puutetta piilottaa. HUOM! Rehellisyys
- Pyydä apua hakukirjeen kirjoittamiseen
- Panosta oikeasti. Älä vain lähetä hakemuksia, vaan muokkaa jokaiseen tehtävään sopivaksi
- Soita rohkeasti hakemuksesi perään tai jo ennen kuin lähetät hakemusta, mikäli tahdot tiedustella asioita
- Tarkista mahdollisilta virheiltä


Toivottavasti vinkeistäni oli apua!

Sateisin terveisin,


E

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Kiitos hyvästä blogikirjoituksesta ja vinkistä Etsyyn! :)

    VastaaPoista

Suositut

Lukijat